Дата и час: Сря Сеп 08, 2010 2:51 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 67 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Проблем с връзката!!!!
МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 7:05 pm 
Потребител
Потребител
Аватар

Местоположение: sector 1 of cylinder 0, head 0, the first sector of a hard disk
VuRySS написа:
Колко време отнема...

//Включвам се да коментирам просто заради темата, прощавайте за оффтопика. Единственото нещо, за което с увереност мога да кажа, че е наред в тоя град, е Интернета ни. Не знам с какво сме го заслужили, може би именно заради взискателното отношение на потребители като теб, VuRySS. Обаче ще знаеш, че никак не съм съгласен с теб. Сам пишеш как последният ти проблем отпреди една година е бил разрешен за 15 минути в неделен ден. Но въпреки това отсъждаш, че оставайки 18 часа без Интернет сега, отново през уикенда, е достатъчно изначално да обърне мнението ти за твоя дългогодишен доставчик. Аз самият получавам сърцебиене щом ми секне Интернета, но за мен е нормално проблем, възникнал през Събота или Неделя, да бъде решен в Понеделник. За мен е напълно в реда на нещата в почивните дни да действат дежурни екипи, които да решават авариите по приоритет (в зависимост колко абоната са засегнати). И не на последно място, хора, дайте да сме хора, докато климатикът ни облъхва у дома, не забравяйте, че навън е над 30 градуса. А покривите са си естествени барбекюта, където температурата си стига 40+ за отскок. Това са нечовешки работни условия, не може да се очаква работата да тече с нормални темпове.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 11:20 pm 
Потребител
Потребител
Аватар

Изключвайки че от 18 часа отиде до утре....

//Офтопик
За който и да е нормален човек спирането на нета не би било нищо кой знае какво чудо. Говорейки за мен който прекарвам 99% от живота си пред 2-та екрана спирането на така безобидния нет ми реже удоволствието, работата и всичко :) Отдавна съм се откъснал от реалноста и това което става извън 1-65535 ако ме разбираш правилно... Не настоявам да имам нет бързо защото пропускам поредния сериал от замундатата, настоявам защото очевидно I'm lacking RL....
А за бързината на оправянето, не осъждам никой аз съм си нетърпелив ако става дума за нещо от което зависи всичко което правя :bye: просто преди сякаш работеха доста по бързо, но се примирих казаха ми че имало друг проблем, техниците работели само до 5 и такива... usual stuff
Надявам се че поне до утре ще си е обратно в релси :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 2:03 pm 
Потребител
Потребител
Аватар

Проблемът вече е оправен извиняваме се за забяването което се получи.
И офрипик от еднин нормален админ :laugh:
Това твоето е деградация :laugh: и аз си изкарвам парите с помоща на интернет и етц но когато нямам особенна работа за вършене предпочитам да съм някаде на вън вместо да се забивам пред монитора.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 9:34 pm 
Потребител
Потребител
Аватар

За да не отварям нова тема ще пиша в тази.Искам да се оплача от интернета ми от 2 дни насам.Много е бавен за браузване става,но не и за игране на някой shooter онлайн.Направих си тест на скороста в speedtest.net и ето го резулата
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 10:51 pm 
Потребител
Потребител
Аватар

Под "бавен" имаш предвид, че ти лагват игрите ли?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 15, 2010 2:48 pm 
Потребител
Потребител
Аватар

Аз вече от 1-2 седмици имам много бавен стрийминг към youtube , gametrailers и други сайтове ... :blush:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 15, 2010 5:44 pm 
Потребител
Потребител
Аватар

Повярвай ми игрите не ми лагват просто нета прекъсва,но днес незнам защо всичко е ок :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 19, 2010 3:37 pm 
Старши
Старши
Аватар

и тук да го кажа:последните няколко месеца нямам НИКАКВИ оплаквания.нито спирания нито забавяне.всеки месец трафика ми не пада под 450гига.доволен съм

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 21, 2010 4:09 pm 
Потребител
Потребител
Аватар

MaxPayne написа:
и тук да го кажа:последните няколко месеца нямам НИКАКВИ оплаквания.нито спирания нито забавяне.всеки месец трафика ми не пада под 450гига.доволен съм

защо си мислиш ,че като генерираш толкова много трафик , означава че интернета ти е невероятен ? не се залъгвай :) за някои хора , интернет-а не е само колко трафик правят,с колко теглят от замунда и с колко ъплоадват и т.н :)
ето ти пример : не става дума за оптинет, а за друг интернет доставчик(не е и в ямбол)
total:
1008G OUT
584G IN
1593G TOTAL
peer:
967G OUT
563G IN
1531G TOTAL
int:
41G OUT
20G IN
61G TOTAL

ASUS F5N-AP137

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 21, 2010 9:23 pm 
Потребител
Потребител
Аватар

След чакане на 1500 човека опашка за сървър - 2 часа и 10 мин, международния нет спре за 1минутка сигурно да реснат нещо и опа още 1500 човека опашка чувството е страхотно!

BTW за българския пииринг оптинет немат равни но нещо им куца международния от доста време...
Стигал съм до 11-12мб/с от замунда но не повече от 1мб и даже рядко го стигам от щатите примерно. Също така странно е как при 16мбит нет в пловдив (2-2,5мб/с) нет зареждам видеота в youtube на HD качество без да се налага да го спирам да зарежда а тука на "32мбит-а" на най-ниско качество чакам да ми зарежда и то не малко... От доста време е така просто не съм се опкалвал мислех че ще погледнат. Съгласен съм да ми падне българия пииринг от 8-10 да кажем на 5-6мб/с но увеличете международия на поне 3-4мб/с че започвам да се карам и с гейм сървъри, торенти и тейм подобни там :) Просто молба ако може да се вземе под внимание :)

ПС: Се пак погледнете реално от доста години към на 30 лв месечно и вярвам че за тея пари да ми се налага да чакам в youtube и други не-толкова-полулярни стииминг сайтове е леко казано смешно :) И пак говорим за ниско качество. Предполагам разумно е да не ми се налага да чакам на HD дори но ...

Пс2: И аре напънете се още годинка поне после ви напускам и нема да имате кахъри с моя нет :bye: (отивам в Пловдив не че сменям доставчика)

ПС3: http://www.speedtest.net/result/854887736.png / http://www.speedtest.net/result/854893253.png / http://www.speedtest.net/result/854894568.png

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 26, 2010 3:04 am 
Потребител
Потребител
Аватар

Малко теория за скоростите, TCP window scaling и т.н.

Първо една дефиниция:

TCP Window е количеството данни, което е изпратено, но не е потвърдено като прието.

Влияние на максималния TCP Window върху теоретичната скорост на връзката :

Класическият TCP протокол има максимален размер на прозореца 64Kbytes или 524288 бита.

Ако си представим връзка с теоретична скорост един мегабит в секунда и еднопосочно закъснение 100 милисекунди (това е от тук до Западния бряг на Щатите), се оказва, че по дължината на тази връзка се намират 100000 бита, които са изпратени от сървъра, но не са потвърдени от клиента. Отделно трябва да минат още 100ms преди сървъра да получи потвърждение.

Ако обаче си представим връзка със скорост 10 мегабита в секунда, то по тази връзка трябва се намират 2 непотвърдени мегабита данни. Проблема е, че това е невъзможно, сървъра ще спре да предава, ако е предал повече от половин мегабит и не е получил потвърждение.

Извода е, че масималната теоретична скорост на една сесия на класическо TCP с двупосочно закъснение 200ms е 2.5 Мбит или 300 Кбайта в секунда трансфер.

При това физическият канал може да има скорост 10 гигабита, скоростта на една сесия ще остане 300К. Сумарният трансфер на 100 едновременни сесии ще бъде 250 Мбит, или 30 Мегабайта за секунда.

С увеличаване на физическите скорости (не забравяйте, че преди 10-ина години цялата международна свързаност на България беше от порядъка на 10-20 мегабита, през 2001 беше примерно 100), максималния размер на прозореца става реален проблем.

На този проблем е измислено решение през 1992, в RFC1321, но реалното приложение започва по-късно. Решението се нарича TCP Window scaling.

Реализира с множител, които показва по полко трябва да се умножи размера на прозореца. Примерно за ftp.belnet.be този множител е 2048 (=2^11, window scaling 11), което при 60мс закъснение прави теоретично възможна скорост от порядъка на 2 Gbit.

Windows XP поддържа опцията, но тя не е разрешена по подразбиране, което обяснява огромния ефект на TCP Optimizer върху скоростта на една връзка.

При Linux scaling-а е разрешен по подразбиране от 2.6.8 - Август 2004, но максималния размер на прозореца зависи примерно от обема на паметта, поради две машини с абсолютно еднаква дистрибуция и версия на ядрото, но с различен обем RAM имат различна максимална скорост на трансфер.

Надявам се, че не съм се оплел много в обясненията ;)

За допълнително четене - http://en.wikipedia.org/wiki/TCP_window_scale_option

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 26, 2010 10:08 am 
Старши
Старши
Аватар

Нета е...... :sick:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 02, 2010 6:30 am 
Старши
Старши
Аватар

странно но факт:в момента нямам нет,зареди ми само форума,без други страници,скайпа и той не може да се върже.добрата новина е че отивам на работа и до довечера СЪС СИГУРНОСТ прблема ще бъде оправен,нали?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 14, 2010 6:06 pm 
Потребител
Потребител
Аватар

Аз имам също проблем с връзката ... цял месец играя една игра онлайн в български сървър и днес цял ден ме дисконектва заради огромния пинг :angry1:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 18, 2010 4:03 pm 
Старши
Старши
Аватар

Може проблема да е в техния сървър, не в Оптинет.
Проблеми с интернета нямам никави аз.

Дано си остане така :tooth:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 17, 2010 6:47 pm 
Старши
Старши
Аватар

Дръжки, за това става интерента в момента и е така от 3 дни.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 67 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Часовете са според зоната UTC + 2 часа